Epc 0 en energielabel A++++, dus superzuinig
Modern houdt ook in dat uw huis klaar is voor de toekomst en over de nieuwste energietechnieken beschikt, zoals een warmtepomp, zonnepanelen op het dak, vloerverwarming en geen gasaansluiting. Uw woning is zeer energiezuinig (epc 0, energielabel A++++) en levert zelf de elektriciteit die nodig is om alle ingebouwde installaties te laten draaien, zoals de verwarming en ventilatie. Dit betekent echter niet dat u helemaal geen energiekosten heeft. Uw elektriciteitsrekening is weliswaar prettig laag, maar hoe laag hangt af van alle apparaten die u zelf aansluit - van computer, föhn en wasmachine tot tuinverlichting of elektrische auto - en hoe vaak en hoe lang u deze apparaten gebruikt.
Familie van elkaar en toch net even anders
De vier woningen zijn opgebouwd uit dezelfde materialen en kleuren en hebben min of meer dezelfde vorm. Maar wie goed kijkt, ziet toch verschillen die elke woning net even anders maken. Meeris 3 en 4 liggen in de lengte van de kavel, Meeris 1 loopt parallel aan de straat en Meeris 2 grenst aan twee kanten aan de weg. Meest in het oog springend verschil is dat Meeris 4 als enige een schuin dak heeft en de overige woningen een plat dak. Verder varieert van huis tot huis de positie van de zijerker. Tot slot varieert de grootte van de kavels.
Keuken naar eigen smaak
U ontvangt een keukencheque van dé keukenspecialist van het zuiden: ASWA Keukens uit Helmond. Laat u inspireren en kies uw ideale keuken. Het voorbeeld op de afbeeldingen is illustratief, maar wel mogelijk met uw keukencheque.

Ruimte naar hartenlust
Meeris Modern biedt alle ruimte aan uw woonwensen. Heeft u speciale wensen voor de indeling of uitrusting van uw woning of meer ruimte nodig, dan kunnen wij die doorgaans in vervulling laten gaan. Bijvoorbeeld het realiseren van een aanbouw die kan dienen als speel- of werkkamer of om gelijkvloers te slapen. Ook een extra berging, overkapping of carport behoort tot de mogelijkheden. Hierbij dient u wel rekening te houden met meerkosten voor de realisatie en vergunningaanvraag.
Fraai palet van kleuren en materialen
De vier woningen vormen een fraai ensemble met hun roodbruine bakstenen gevels, antracietkleurige houten kozijnen en wit stucwerk. Zij zijn niet alleen in harmonie met elkaar, maar ook met de omringende bebouwing aan de Luikerweg.
Steenweg op Luik
Waar nu de Luikerweg loopt lagen vroeger akkers waar granen werden verbouwd. Straatnamen in de omgeving herinneren daar nog aan, zoals de Korenstraat. De Luikerweg, ook wel Steenweg op Luik geheten omdat het een van de eerste verharde wegen was, is twee eeuwen geleden dwars door de akkers heen aangelegd. De weg maakt deel uit van de vrijwel kaarsrechte verharde verbindingsweg tussen Den Bosch en Luik. Het plan voor de weg ontstond tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog (1740-1748). De nieuwe rechtstreekse route tussen de Republiek Holland en het Prinsbisdom Luik moest de Oostenrijkse Nederlanden omzeilen, waar schermutselingen tussen oorlogvoerende partijen een gevaar vormden voor het handelsverkeer. In 1745 was het traject van Den Bosch tot Best gereed, maar daarna liep het project om allerlei redenen grote vertragingen op. Het zou nog tot 1818 duren voordat het laatste deel van Valkenswaard naar Borkel gereed kwam.
Wie zich afvraagt waar het woord "barrier" of "barrière" op slaat dat je vaak langs de weg tegenkomt, zoals Liempdse Barrière, Achtse Barrier en de Barrier bij de grens met België, moet weten dat de weg deels uit het heffen van tol werd gefinancierd. Op meerdere plaatsen "op ten minsten drie quartier van malkanderen" was een barrier of slagboom aangebracht, waar de tolgelden werden geïnd.